Reacties uit het gastenboek van tentoonstelling De Onzichtbaren in beeld, Oude kerk – Amsterdam

The best photo exhibition I’ve ever seen in a church, wonderful.

Carrol Twinkle
Aukland, or USA


Met een groep jongeren van de time-out voorziening naar de tentoonstelling. Met jongeren die alles kunnen krijgen maar niet willen, kijken naar mensen die alles willen maar niets kunnen krijgen. Mischien maakt het ze iets duidelijk.

Liesbeth Mulder – Apeldoorn 09-06-2006


Het is als Europeaan uit een geciviliceerd land bijna niet voor te stellen welk leed de Burmees wordt aangedaan. Mocht dit onderdrukken eens eindigen zou Europa de steun moeten geven aan Burma om het land weer te herstellen. Laten de Franse boeren dan maar wat minder subsidie krijgen!

Rund – lelystad – 25-06-2005


Met de klas 9a van het Nivalis College (27 leerlingen, 14-15 jaar voortgezet vrijeschool onderwijs) zijn wij hier geweest. De leerlingen hebben een vragen/opdrachten gids voor de tentoonstelling ingevuld. Ze zijn er ongeveer 45 minuten mee bezig geweest en hebben intensief gekeken. Enkele reacties: “Wat hebben wij het hier goed.”,”Er zijn nog steeds heel veel mensen arm maar ze zijn gelukkig met kleine dingen wat dat betreft zijn wij maar ondakbare nesten hier.”,”De fotograaf wil ons de indruk geven dat er veel verdriet en veel pijn is.”,”Het meisje Somia met YO op haar t-shirt kijkt heel verdrietig uit haar ogen.”,”Dat wij moeten helpen.”.”Het zijn sterke mensen ondanks de situatie.”. Dank je wel.

Jan Kramer en Ton Hermus


Indrukwekkende foto’s over mensen in vluchtelingenkampen, die daar inmiddels zo’n goeie 20 jaar “opgeborgen” worden en inmiddels compleet afhankelijk zijn van buitenlandse hulp. Inmiddels worden deze zichtbaren nog verder onzichtbaar omdat donoren moe worden van dit “probleem” . Laten we de politiek een “geluid” laten horen dat mediscje zorg, onderwijs en huisvesting een primair recht is, laat staan alle andere levensbehoeften die mensen zoals u en ik kunnen hebben.

Kor van der Helm.


Ze zeggen over dit tijdperk waarin we nu leven, dat alles in de openbaring komt. Als ik naar de foto’s kijk en voel wat ik zie is het alsof ik daar ben terwijl ik er nooit ben geweest, of toch wel. Als ze dit gevoel bedoelen met openbaring dan kan ik het begrijpen. Bedankt!

Pascalle


Wonderful awareness raising exhibition – courage and beauty in the face of evil oppression. Thank you for making it so clear. Will be in my prayers.

Molly Pickles, Warnick, England


Beautiful and touching. I don’t know why, but one especially touches me : the one of a little boy, on a bridge, probably bringing some things to the town, about 11 years old. It helps me realise how different from mine his life must be, how different his pre-occupations must be in everyday’ life. That is just the idea I have of it, but I imagine he’s just trying to make his life and his family’s life all right, and probably hoping for better. I don’t really know where my life is going, whereas I feel his makes sens.

Iska 17 from Paris 28-07-2006


I am going to Myanmar in Januari 2007; a decision I made after careful thought. I don’t believe in isolation but in participation. I hope as do many others that Birma will soon see the end of the military junta.

Charlotte – Amsterdam


The photo-exhibition was eye opening and inspiring. If these people can still smile and live in the face of adversity, then so can we……

Lia – Canada – 08-08-2006


The photographs are most striking and really they are people no one knows or want to be aware of. Congratulations for your work.

M.Cabello – Lima/Peru 09-08-2006


Thank you. It was a wonderful surprise to find this beautiful exhibition by chance, to be moved by dignity and beauty of the people.

Clive – Dublin


The photos are thought provoking and heart stirring. Thank you for our visit here.

Karen and Jim McBride – California 23-08-2005


Maakt veel indruk op iemand die in een westerse welvaart leeft. Is ook zeer educatief en je komt met het onbekende in contact door alleen de foto’s te zien.

M.Igard


De dissidente politieke gevangene voor wie ik schrijf (Amnestie int.) gaat zo meer voor ons leven. De tentoonstelling is tegelijk prachtig en afschuwelijk.

Constantine


Schokkende foto’s maar prachtig !

Loubna


Goed !

H.J.Stevens, Consul Generaal Myanmar


Prachtige, bewegende en ontroerende foto’s. De kracht van de beelden ligt niet alleen in het feit dat ze pakkend zijn als men ze ziet, maar dat men ze met gesloten ogen nog steeds voor de geest haalt.

Roos Nelt, St. gallen CH


Deze tentoonstelling raakt me diep. Ik wens van harte dat het mensen in beweging brengt. Dank voor de ontroering en de kracht die naar voren springt.

Janette Faber


Als we de moed wel eens dreigen te verliezen, is het werk van mensen als Jan Bogaerts en Karel Glastra van Loon een must om te zien en tot je te nemen, om weer hoop te krijgen en te houden op een betere wereld. Love is all we need. Bravo

Tine Bruin v Drift


Bram Vermeulen schreef een het lied met de tekst : ” Ik heb een steen verlegt…”. Eens begint iets … laten we hopen op positief effect. Bedankt voor de energie die eraan geven wordt. hartelijke groet.

Familie Schrijver, IJmuiden


Een bijzondere tentoonstelling, hij raakt mij diep en brengt mij tot nadenken.

Claire Posthumus


Ben ontroerd. De expo is ook erg mooi ingericht en de foto’s komen hier echt tot hun recht.

J N Kort


Zelf ben ik in Birma geweest en bij het zien van deze schitterende foto’s was ik er weer.

T H


Zeer, zeer indrukwekkend !

Joke Ploeg


8 augustus 2006. Ik ben het nog steeds niet eens met het Birma Comité om reizen naar Birma te boycotten! Ik ben in 2004 4 weken in Birma geweest op vakantie en de Birmezen “zogen” de informatie op die buitenlanders brengen. Zij voelen de solidariteit en gaven zelf aan dat dit veel beter voelt dan eenzaam te moeten lijden. Het gevoel van solidariteit geeft ze de kracht om van het leven het mooiste te maken met of zonder democratie! het is een geweldig volk en het boeddhisme sterkt hen ! Dat nog vele toeristen mij moge volgen… voelen zegt soms meer dan 1000 foto’s of woorden !

Anette Berkhort, Amsterdam


Het volk van Birma verdient ons aller steun en belangstelling. Dat deze tentoonstelling dit zo goed in beeld brengt is heel waardevol. Het is beter om te proberen het land binnen te komen dan het te isoleren. Het steunt de bevolking en als veel mensen er over vertellen……

Dineke de Boer


Moeten wij niet allemaal leren om onze zegeningen te tellen, na het zien van deze beelden ? Al ons “bezit” is maar relatief.

Emmy en Adri Zipp, Amstelveen


Niet langer onzichtbaar door het werk van 2 kunstenaars. Ik hoop dat het iets teweeg gaat brengen of al gebracht heeft. Bij mij in ieder geval wel.

Sanne


Mag het licht in uw werk doorstralen in uw leven en in allen die deze ervaring mogen delen, werelwijd!

Bert Kersten


wat een oprechte tentoonstelling. Dank.

Sisi Leung


Onverwachte ontmoeting met je foto’s, op bezoek in Amsterdam. Prachtig en ontroerend en schokkend.

Marlies van Zeben, Venray


Zeer indrukwekkend en ontroerend deze prachtige mensen in deze prachtige kerk. Veel dank.

Rob Bouma, Geldrop


Wat een ongelooflijke mooie tentoonstelling! Leuke complimenten. Deze foto’s grijpen ons meer aan dan welke TV reportage of welk verhaal ook.

Anneke en Louie Neijmans, Amstelveen


Wat zouden wij veel van deze mensen kunnen leren.

N Belingen


Ik ken mensen die sterk zijn in ontroerend goed. Maar dit : zo sterk, zo ontroerend, zo goed…. Uniek Jan ! Adri en ik hadden een unieke middag

Feico


De foto’s behoeven geen nader uitlegt. Ze maken me sprakeloos. ze raken diep en confronteren met de onrechtvaardigheid in deze wereld. Prachtig !

Judith


Heel mooi werk, ontroerend. Het licht van de kerk en de ramen hielpen mee de portretten van de mensen te verlichten.

Jenne en Ruud Langenmeijer


“De onzichtbaren in beeld” is een schitterende tentoonstelling. De foto’s maken diepe indruk op mij. Ik had niet gedacht dat je met foto’s zo veel kan uitdrukken. Heel aangrijpend maar ook heel mooi!

Jan Lutmers


Indrukwekkend in eenvoud en schoonheid! Een prachtige expositie! Moge het volk waarvoor deze expositie is bedoeld snel wonen in een democratisch land en vrede hun deel zijn!

Philip Fredrich, Amsterdam


Heel ontroerend en mooi. Wat kunnen wij ons in Nederland rijk voelen.

Hennie R Alberts


Ontroerende tentoonstelling… Mooie foto’s, ontzettend treffend en schrijnend. Mensen die ledematen moeten missen in de bloei van hun leven, puur omdat ze per ongeluk op een (“eigen”) mijn stappen… En toch zijn er dan mensen als Karel en de fotograaf die hun tijd en moeite geven om dit onder de aandacht te brengen. Mooi !

anoniem


Ik ben diep onder de indruk, mijn hart gaat uit naar de kinderen zonder lach in hun ogen. Dat mag eigenlijk niet bestaan.

Yv


Zeer indrukwekkende tentoonstelling die door velen gezien zou moeten worden!

Henk Goeting, Hardewijk


Kawthoolei – ons bloemenland. Dat is de droom waar de Karen naar verlangen. Maar het kan niet ! Waarmee de ontzettende frustratie is getekend die achter deze prachtige foto’s steekt. Heel goed Jan Bogaerts (c.s.) dat nu De onzichtbaren in beeld zijn gebracht. Moedig verder !

Dick Schaap


Door de betrokkenheid bij dit land is het moeilijk in het kort weer te geven wat deze “super” beelden van mens en natuur laten zien. met veel energie op naar het volgende succes.

Mia v Eedere


Wat een schitterende, maar hartverscheurende foto’s. Ik hoop dat er ook kaarten van gemaakt worden. (was 2 keer in myanmar (Birma) maar dit krijg je daar niet te zien…….) Ook een monumentaal boek van Karel Glastra van Loon.

Pauline van Benkem, Amsterdam


Een prachtige illuminerende tentoonstelling die mensen in nood in hun waardigheid toont.

H R Kraemer


Onbeschrijfelijk prachtig om mensen en natuur zo in hun kracht en waardigheid te laten zien. En dan dat licht…

Mia van Boxtel


Fantastische tentoonstelling! Confronteert ons met mensen uit Azie in een setting van een van de mooiste middeleeuwse kerken van Nederland. Een kerk die ook nog eens sporen van de koloniale rijkdom in zich draagt. Alleen: waar zijn de bamboe planten?

Peter van der Klein
Terug «